Network Menu

Tidigare program under 2020 – Lissabon

Här kan Du läsa om de program, vi haft tidigare i år.

Om Du klickar på bilderna, så får du upp dem i ett större format.

Årsmötet 18 feb 2020

Årsmöte 2020
Årsmöte 2020
Årsmöte 2020
Drygt 90 Sweor, varav en tredjedel från Algarve, samlades på Hotel Inglaterra för att närvara vid SWEA Portugals årsmöte och efterföljande mingel med god mat och gott vin. Stämningen var god redan från början och salen fylldes snabbt. Årsmöte 2020

Ordförande Marie Ahlberg inledde och hälsade alla hjärtligt välkomna. Till mötets ordförande valdes Mita Zell. Enligt portugisisk lag får inte vara sittande ordförande, hålla i klubban. Vår kassör Gunilla Mendes redovisade den ekonomiska verksamheten för 2019, vilken godkändes. Gunilla redogjorde vidare för 2020 års budget, som fastställdes. Årsavgiften 2021 blir kvar på samma nivå som idag för SWEA Lissabon.

Medlemmarna ställde några frågor bl a angående vad Sweas eget kapital skall användas till och fick svar av Marie Ahlberg. En annan fråga gällde den planerade nya avdelningen, SWEA Algarve. Marie redogjorde för såväl den juridiska som ekonomiska processen kring ”Starta ny avdelning”.

Den nya styrelsen valdes, i enlighet valberedningens förslag, enhälligt av årsmötet och avgående ledamöter tackades för sina insatser.

Marie Ahlberg informerade om 2019 års donation. Mia Ekström berättade ytterligare om mottagarna, som är SOS Children’s Village Guarda i Portugal. Den ska användas till att inreda ett hus dit IKEA kommer att leverera möbler. Dagens donation är knappt hälften av vad som behövs för att få allt färdigställt, men med ett långsiktigt arbete kan vi bl.a. bli ensamma donatorer till hela huset.

Vidare informerade Marie om bildandet av en ny avdelning: SWEA Algarve. SWEA Portugal byter därför namn till SWEA Lissabon den 1 januari 2021.

Det skålades, information och kontaktuppgifter utbyttes och det hördes många glada skratt innan kvällen avslutades. Det var roligt att så många Sweor från Algarve deltog i årsmötet. De hade en intressant morgondag att se fram emot med en guidad vandring i Lissabon.

Årsmöte 2020
Årsmöte 2020

Fler bilder från årsmötet ser du här! Bilder till Årsmöte 18 feb 2020

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Introduktionsträff 1 februari 2020

Introduktionsträff 1 – 2020

Introträff 1 2020

Nu är vi igång med våra populära introduktionsträffar! Den första träffen för året hade vi måndagen den 10 februari hemma hos ordförande Marie.

Fyra glada nyblivna Sweor delade med sig av sina erfarenheter och ställde frågor. Kvällen fylldes av mycket värme och glada skratt!

Nästa träff blir hemma hos medlemsansvarig Kerstin måndagen den 3 mars!

 

 

SWEA-kaffe 5 februari 2020

Glada fötter = glad Swea     –    Visst är det sant!SWEA-kaffe 5 februari 2020

En vacker vårdag med sol och ljumma vindar kunde inte hindra 65 glada Sweor att lyssna till Tobias Lotans föredrag om välbefinnande. Med fokus på våra kära fötter poängterade Tobias den snabba utveckling som skett de senaste 2 miljoner åren när människan lämnade ett kringflackande liv, ständigt till fots, för att bli alltmer bofast och idag mer stillasittande. Det blir många timmar om dagen som vi tillbringar i sittande ställning med fötterna instängda i skor. Tobias förordade skor med bred tå, gärna sk barfotaskor så både fot och tår får jobba med underlaget.

Men hur kan vi hjälpa våra stackars fötter att må bättre? Tobias visade oss hur man enkelt kan mjuka upp fötterna, sedan massera dem med fingrarna mellan tårna, med knogen mot undersidan av foten och genom att ställa sig upp och låta en tennisboll massera både främre och bakre delen av foten. Skorna åkte av, liksom strumporna och alla som kunde jobbade på med sina fötter. Tobias hejade på, fötterna tål mer än man tror! Roligt var det och skönt!

En varm applåd tackade Tobias och sen fanns det tid att prata med bordsgrannen och mingla runt lite innan kaffestunden var slut.

SWEA-kaffe 5 februari 2020
SWEA-kaffe 5 februari 2020

SWEA-kaffe 5 februari 2020

Här finns fler bilder!

_________________________________________________________________________________________________________________________

Pastel de Nata-bakning, jan 2020

Att lära sig baka Pastel de nata lockade närmare 30 Sweor till en trevlig Workshop i Lissabon.SWEA-bakaktivitet jan 2020

Två olika grupper av ”bagare” samlades kring bordet under Rosas entusiastiska och kunniga ledning. Man fick lära sig hur man bäst knådar, bankar och kavlar ut degen samt tillagar den goda krämen att fylla dessa smarriga bakverk med.

Rosa lärde också ut hur man känner igen en perfekt Pastel de nata samt lite andra tricks som kan hjälpa nästa gång när vi provar att baka dem hemma.

Det tog en liten stund att lära sig men sen avnjöts de ljumma och krispigt söta bakverken av stolta bagerskor.

Visst ser det ljuvligt gott ut!

SWEA-bakaktivitet jan 2020
SWEA-bakaktivitet jan 2020

Här finns fler bilder från baket!

_____________________________________________________________________________________________________________________________

SWEA-kaffe 15 januari 2020

Som alltid hade en stor grupp sweor samlats på Hotel Londres. Onsdagskaffet är ett populärt evenemang. Aktuell information, mingel och inte minst intressanta föredrag med högst varierat innehåll. Idag var huvudpersonen Kristina Rylander som talade om PLAN international, sitt fadderbarn i Myanmar och sina resor till Vietnam, Myanmar och Nepal. Vi fick bl.a. höra om ett känslosamt möte med Kristinas fadderflicka och hennes familj, som bodde i Myanmar. Alla projekt som bedrivs i PLANs regi utgår från barnens behov och med hjälp av lokalbefolkningen. Fokus i Myanmar är hälsa, möjlighet att delta i o påverka samhället samt hälsosam start i livet.

Swea-kaffe 15 januari 2020

Marie och Maria inleder.

Swea-kaffe 15 januari 2020

Kerstin vänder sig speciellt till de tre nya medlemmarna.

Swea-kaffe 15 januari 2020

Glatt återseende efter helgerna och god fika.

Swea-kaffe 15 januari 2020

PLAN internationals syfte är att stärka barns rättigheter och flickors lika villkor.

Swea-kaffe 15 januari 2020

Kristina talade om sitt engagemang i PLAN intenational.

Ytterligare:

Bilder till SWEA-kaffe den 15 januari 2020

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________