Network Menu

Tidigare program under 2018 – Algarve

Här kan Du läsa om de program, vi haft tidigare i år.

Om Du klickar på bilderna, så får du upp dem ett större format.

Mingel – SWEA Algrve

Härligt att SWEA hösten är på gång!

Den 4 september var det fika på IKEA, den 11 september var det premiär för SWEA mingel i Tavira och samma datum var det dags för mingel på Belmar, Portomos.

Vårt mingel på Belmar var ytterst välbesökt! 42 Sweor kom och minglade och stämningen var på topp!
Betty Anne Mörelius, vår SWEA art representant, berättade om sig själv och hur hon från bildlärare blivit en erkänd konstnär! Betty Anne flyttade från till i april i år och startade upp B.A.M Gallery i Albufeira! Galleriet verkar både som ateljé och utställningslokal för hennes egna alster, men även andra konstnärer ställer ut på galleriet. Keramik, Textil Art, Stenskulpturer och Bronsskulpturer( av SWEA-medlemmen Helena Björnberg)

Högt i tak och massor av energi och glädje även denna gång på Belmar!

Ses snart igen på andra SWEA aktiviteter!

Glöm inte anmäla dig till vår Kick Off den 8 oktober i Tavira där vi kommer att gästas av Helena Pilsas Ahlin,  Sveriges Ambassadör i Portugal!

Vid pennan/ Gun Persson

SWEA Golf på Penina den 17 maj

Den 17 maj samlades 29 Sweor på Penina Golfklubb för vårens golftävling! Denna gång anordnades en 9-hålsrunda för 11 “nybörjare” och en 18-hålsrunda för 18 “proffs”!

Det blev en fantastisk golfdag i solens tecken och som vanligt blev det en utmaningens dag! Några fantastiska slag, några lite sämre slag, någon liten “halvkatastrof” dock var helheten, som vanligt i SWEA sammanhang, väldigt trevlig!

Efter avslutade tävlingsrundor åt vi en gemensam lunch och naturligtvis korades vinnare och priser samt diplom delades ut under glada former!

Sammanfattningsvis var detta fantastisk golfdag tillsammans med trevliga och duktiga Golf- Sweor på Penina!🍾🏌

Vid pennan Gun Persson

Trädgårdsaktivitet i Algarve den 10 maj 2018

Den 10 maj var vi 34 Sweor som hade glädjen att lyssna på en ytterst engagerad trädgårdsdesigner.

Gun Perssons foto.
Marilyn berättade med inlevelse om sitt arbete som trädgårdsdesigner och om vilka växter som trivs i Algarve ! Efter trevlig föreläsning och lunch begav vi oss till en fantastisk trädgård där vi fick njuta av underbart vackra växter i otroligt fin miljö och strålande väder. När vi åkte hem efter denna trevliga trädgårdsdag, tror jag att vi alla var ytterst inspirerade att investera i nya planter och fixa till i våra trädgårdar/balkonger/terrasser!
Kul att så många Sweor tog sig tid att komma på dagens möte! Tack!
Trevliga samtal, nya och gamla Sweor utbytte erfarenheter och hade möjlighet lära känna varandra. Detta är SWEA!

Vid pennan Gun Persson

Hästshow på Real Picadeiros i Pera den 27 april

Hästshow på Real Picardeiros i Pêra blev ett härligt SWEA -möte!


Totalt var vi 92 stycken, som beskådade en fantastisk riduppvisning med vackra Lusitano hästar!
Vilket samspel mellan ryttare och häst, mycket imponerande! Vi fick uppleva övningar som piaff, passage, levade och capriole. Strålande!
Efter showen var det härligt att komma in i den vackert dukade festsalen för lite mat och dryck. Stämningen var på topp och maten från den uppdukade buffén lät sig väl smaka.
Vi hann också med lite dans och mingel innan kvällen övergick till natt!

Vid pennan Gun Persson

SWEA mingel Belmar den 24 april

18 härliga Sweor träffades på mingel idag! Sommarvarmt ute och humöret på topp! Energin flödade och glädjen var stor!
Namnskyltar delades ut och nya beställdes,  förväntningar på fredagens hästshow ventilerades, 97 anmälda vilket är till stor glädje för oss alla!

Naturligtvis pratade vi även om våra kommande programpunkter såsom:
Den 10 maj är det trädgårdsaktivitet
Den 17 maj är det 9 alternativt 18-håls golftävling på Penina, 
Den 6 juni är det firande av i 6 juni i konstens tecken i Albufeira på BAM gallery

Vid pennan Gun Persson

Föredrag av Kerstin Lannér – Skola för flickor i Kenya

Den 18 april träffades 34 glada Sweor på restaurang Diplomatico i Quarteira för att under en timme lyssna till Kerstin Lanners föredrag om flickskolan i Kenya, Masai Mara, som utbildar unga kvinnliga ledare. Skolan startades 201 7 på svenskt initiativ och hyser idag 48 elever. På skolan arbetar en vaktmastare, fyra lärarae (huvudsakligen masaier) och en husmor. All utbildning o skolmaterial ar gratis och rekryteringsprocessen av urvalet av elever är mycket rigorös. Skolans syfte är att påvisa att med utbildning kan vem som helst komma långt med sina drömmar/framtidsutsikter oavsett sin bakgrund. Vi fick följa elevernas vardag och se fantastiska bilder!!  Ett mycket uppskattat föredrag där vi kunde se ett mycket inspirerande, drivande och entusiasmerande engagemang för skolan. Vi fick även ta del av Kristina Perssons berättelse om sina  erfarenheter från Afrika och om sin familjs  beslut om att gå med och stötta skolan. Efter fördraget avnjöt alla en mycket god  trerätterslunch!
Vid pennan Marie-Louise Dagrup-Strand
För mer info gå gärna in på www.maragirlsleadership.org

SWEA mingel den 10 april

56 Sweor trotsade väder och vind och kom till gårdagens mingel på Belmar.

SWEA i Algarve hade glädjen att ha Marie Ahlberg, vår nya ordförande i SWEA Portugal, på besök!

Marie berättade på ett mycket engagerat sätt om sig själv och om vår fantastiska organisation – SWEA!

Det var intressant höra Marie berätta om sina år som medlem och ordförande i SWEA Barcelona.  Marie berättade också om betydelsen av att SWEA är internationellt och vilken förmån vi Sweor har genom att ingå i ett stort nätverk världen runt. Kontakter mellan länder knyts och man kan alltid erhålla information om ett annat land via SWEA. Tänk vilket nätverk SWEA står för!

Många nya kontakter knöts och det spreds mycket energi och glädje på minglet igår – högt i tak och många fantastiska samtal!

Vid pennan Gun Persson

________________________________________________________________________________________

 

Föredrag av Christina Walhström den 14 mars

Lunchen med entreprenören Christina Wahlström som startat Mama Mia blev en fantastisk berättelse om en resa som startades för ca trettio år sedan. Att samla all kunskap kring förlossningsvård på kvinnors egna villkor har inneburit en revolution för många mödrar. För ca tio år sedan startades aven hälsovårdsmottagningar med specialister i egen regi. Ett kompendium om Mama Mias “resa” har skickats ut till deltagarna som även fick möjlighet att köpa Wahlströms bok.
28 Sweor deltog aktivt under en timmes föreläsning blandat med en hel del frågor.
Ett mycket uppskattat föredrag som fortsatte med en trerätters lunch på den franska restaurangen Chez Malice!
_______________________________________________________________________________

Prova på golf i Algarve den 19 mars

Prova på golfProva på golf 19 mars 2018
Kraftig vind och regnskurar är inte det vårväder man önskar sig ! Det hindrade dock inte 10 golfsugna Sweor att komma till vårt golfevent på Benamor GC utanför Tavira den 19 mars.
Under ledning av PGA PRO Ted Hagelborg fick vi under 6 timmar introduktion i ” världens lättaste bollsport”. Bollen ligger ju still och du bestämmer själv när det är dags att slå….
Ranchpass och puttingträning inledde dagen, sen en långlunch innan vi gick ut på banan och spelade tre hål.
Tack alla för en kul dag!
Kickie Hagelborg

Prova på golf 19 mars 2018
Prova på golf 19 mars 2018

Prova på golf 19 mars 2018
Prova på golf 19 mars 2018
Prova på golf 19 mars 2018

__________________________________________________________________________________________________________________________

Stadsvandring i Lagos 25 januari 2018

Guiden Carla Andrez de Aousa guidade 31 SWEA medlemmar i Lagos… lite av en favorit i repris!Stadstur Lagos jan 2018

Denna gång fick vi se Lagos i regn och blåst, men rundturen var trots det uppskattad! Vi besökte två av Lagos vackra kyrkor, Church of St Anthony och Church of Santa Maria där det fanns mycket att berätta!

Vår guide berättade därefter engagerat om staden i stort och från sina egna erfarenheter! Turen var fylld av glädje och charm trots alla paraplyer! Carla är fylld av kunskap och charm vilket gör det lätt att följa med!

I samband med lunchen berättade Armanda om turismen i Algarve och hur mycket den utökats samt att arbetstillfällena dubblats de senaste åren (IKEA bl a).  Armanda berättade också om att man mer och mer börjat fokusera på miljöfrågor i Algarve för att göra sin insats gällande klimatförändringar etc.

Vid pennan: Gun Persson

Här finns fler bilder!

__________________________________________________________________________________________