Network Menu

Välkommen till SWEA Art Portugal!

Just nu! 

Syftet med SWEA Art är att vara ett nätverk och ett stöd för alla skapande kvinnor inom SWEA. Vi vill också vara en inspirationskälla att börja skapa för dem som ännu inte vågat. Vi vill främja utbyte mellan konstnärer inom olika SWEA avdelningar för att t ex kunna resa som konstnär mellan olika avdelningar för att ställa ut, undervisa, byta ateljé eller bara träffas och utbyta erfarenheter och inspiration.

SWEA Art är ett helt privat organiserat nätverk mellan enskilda Sweor. SWEA International Inc. bär inget ansvar i samband med detta nätverk. Föreningens enda uppgift är här att förmedla programmet och kontaktpersonernas e-postadresser. SWEA Art organiserar workshops, kreativa dagar och utställningar i olika länder. 25 avdelningar är med, och mer än 250 Sweor deltar i nätverket.

Nätverket koordineras av en internationell kontaktperson, som har ett samordnande råd på 4 till 5 personer från olika avdelningar till sin hjälp. Dessa kommunicerar med hjälp av e-post och telefon samt träffas ca 2 gånger per år. Christina Måneskiöld, Bryssel är just nu internationell kontaktperson.

I övrigt utser varje avdelning en kontaktperson, som får hjälp och stöd av den internationella kontaktpersonen. Ny kontaktperson för SWEA Portugal i Algarve är Anne Murelius. I Lissabonområdet söker vi just nu efter en ny kontaktperson. Hör av dig till styrelsen om du är intresserad! Våra kontaktpersoner får regelbundet ett Newsletter med info om utställningar och workshops att vidarebefordra till gruppens medlemmar.

Ambitionen är att många Art-Sweor träffas några dagar minst en gång per år, med ett tema, för ny kunskap, inspiration och trevlig samvaro.

Alla Sweor är hjärtligt välkomna att vara med. Vi förutsätter att du tycker om att måla eller skapa i andra material och att du har lust att arbeta intensivt med detta! Kontakta oss för att få utskick från kontaktansvarig på swea.lissabon.portugal(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com respektive swea.algarve.portugal(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Information om SWEA Art International, konstnärspresentationer, aktiviteter och event finns på hemsidan art.swea.org 
Där finns all information om medlemskap, konstnärer, kontaktpersoner i varje avdelning, event, aktiviteter på gång etc. Under fliken konstnärspresentationer kan skapande Sweor publicera en presentation med text och foton. Webbansvarig är Eva Dillner: eva(Replace this parenthesis with the @ sign)evadillner.com

 

 Här finns några exempel på tidigare aktiviteter:

Utställning i Casa de Santa Maria i Cascais 2 – 31 mars 2013.

SWEA-art inbjudanEfter månader av hårt slit, var det äntligen dags för en månadslång utställning i det vackra kulturhuset Casa de Santa Maria i Cascais.
Tavlorna, ett stort antal, är av mycket olika utförande och material.
Mycket spännande! Fantastiskt fina föremål!
Vernissagen blev en stor succé med c:a 90-100 besökare och ytterligare 30-35, som droppade in dagen efter. Många fina omdömen fälldes över de utställda verken bl.a av vår ambassadör Caroline Fleetwood, som gratulerade till den lysande utställningen.
SWEA Art Lissabon framför sitt varmaste tack till Svenska Ambassaden för dess bidrag till utställningen.

Agneta, Lena, Cisela, Kristina, Margareta o Gunilla

 

Alla konstnärerna samlade:

Agneta,

Lena,

Cisela,

Kristina,

Margareta o

Gunilla

 

Ambasadör Caroline Fleetwood till vänster

 

 

 

 

Vår ambassadör Caroline Fleetwood

längst till vänster

tillsammans med konstnärer och besökare.

 

 

 

SWEA Art i Paris

Paris nr1

Foton från senaste utställningen SWEA Arts 10-års Jubileumsutställning på temat “Kärlek” 4 – 12 oktober 2012 på Svenska Klubben i Paris. 57 SWEA Art konstnärer deltog med vardera 2-3 verk i måttet 30 cm x 30 cm! 2 vernissager organiserades, den första 4 oktober i samband med med MEMAs regionmöte, den andra 9 oktober i Svenska Konstföreningens regi.
Från Lissabons Art grupp deltog Agneta Öhrstrom-Björkman, Gunilla Hagenfeldt, Margareta Nilson och Lena Önnesjö Horta Lobo. Över 300 personer besökte utställningen.