Network Menu

Klassisk musik, opera och balett

Vill du gå på konsert? 

Välkommen till intressegruppen ”Klassisk musik, opera och balett”! Vi har börjat med att maila ut till dem som meddelar intresse men vi kommer att lägga ut information här och det kommer också att bli en Facebook-grupp.

Förutom att tipsa om olika föreställningar kommer vi att föreslå en gemensam föreställning i månaden under vår och höst så att vi tillsammans kan gå på den.

Var och en får köpa sina biljetter själv eftersom ingen kan ligga ute med så mycket pengar. Vi tänker att vi samlas en stund innan, pratar i pausen och efteråt. Ibland passar det att vi går ut och äter före eller efter, eller tar en fika eller ett glas vin i samband med konserten/föreställningen.

Om man har tänkt att gå på den föreslagna föreställningen meddelar man den aktuella kontaktpersonen. På så sätt vet vi vilka som ska gå och hur gruppen ser ut just vid det tillfället. Vi provar oss fram så här och allt går att utveckla! Kom gärna med förslag och idéer! 

Biljetter kan köpas online, FNAC, Worten, Coliseu de Lisboa och Corte Ingles bl a.

****************************************************

Vi har börjat planeringen inför höstsäsongen och september månads föreställning är klar. Se nedan!

Eftersom alla arrangörer ännu inte lagt ut höstens program måste vi vänta tills vi har fått besked om vad som erbjuds. Så snart vi har all information kommer vi att välja ut några föreställningar/konserter, som vi sedan erbjuder som månadens föreställning. 

 

Det är roligt att kunna meddela att vi blir fler och fler, som kommer med till föreställningarna. Många kanske har lust att gå på olika musikaliska evenemang, men hittar ingen att gå med. Då passar det att vara med i denna intressegrupp som erbjuder intressanta arrangemang och trevligt sällskap att gå med på de olika föreställningarna.


SEPTEMBER MÅNADS FÖRESTÄLLNING: 


Vi planerar att gå på CCB 
(Centro Cultural de Belém) och lyssna till Milanos Symfoniorkester Guiseppe Verdi, kallad La Verdi, som framför verk av Grieg, Corte-Real och Dvorak. Bifogat nedan ser ni var ni kan gå in och få information om konserten. Man kan välja engelskspråkig text. 


DATUM: Söndag 30 september, kl 17.00 

 

PLATS:   Centro Cultural de Belém – Grande Auditorio

 

BILJETTPRIS: 28,00 till 33,00 €. 

 

CCB har en väldigt trevlig bar högst upp med fantastisk utsikt, och vi planerar att träffas där för en gemensam pratstund med något att dricka innan föreställningen.

 

Vi kommer att skicka ut en blänkare om föreställningen till operagruppens medlemmar via mejl med mer detaljerad information i september. Vi vill gärna veta hur många vi blir så att vi ev kan samåka, bil eller tåg, samt hålla utkik efter varandra så att ingen missar vägen till baren eller blir utan sällskap. Reservera 30 september i era almanackor för en fin musikupplevelse!

 

Trevlig sommar önskar

Margaretha Ståhlberg, Kerstin Amnell och Helen Westlund

**********************************************************************************

Tidigare evenemang:

 


Månadens konsert

 

Månadens konsert i april – Concerto de Páscoa 15 april Musikgruppen april 2018

I den utmärkta konsertlokalen Auditório Sra da Boa Nova njöt vi av musik av W.A. Mozart!

Först toccata och fuga med en lite mindre besättning. Sedan huvudnumret Requiem med OCCO = Orchestra de Cascais e Oeiras, kören Coro de Câmare Lisboa Cantat samt fyra solister.

Requiem framfördes på ett fantastiskt sätt! Helgjutet och mycket samstämt! 

Vid pennan: Kerstin Amnell

 

         * * * * * * * * * * * * * * * * 

Den 13 maj träffades en liten grupp Sweor på Centro Cultural de Belem för att njuta av Orquestra Sinfónica Portuguesa.

Vi återkommer efter sommaren med nytt program.  Dela gärna med dig av dina egna förslag!

 

**********************************************************************************************************************************************************
Är du intresserad av musik?

 

 Många Sweor har framfört intresse av att deltaga i en grupp med huvudsaklig inriktning på klassisk musik, opera och balett.

 

Tanken är att man inom gruppen aktivt deltar med tips på olika musikevenemang i närområdet framöver. Här på hemsidan och på Facebook kommer gruppen att kunna se vad som är på gång just nu, hur och var man kan boka biljetter. Kom själv eller ta med din vän eller partner.

Planeringsgruppen består för närvarande av:

Margaretha Ståhlberg: margarethastahlberg(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Helen Westlund: helen_westlund(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com

Kerstin Amnell: kerstin.amnell(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Ansvarig för Facebooksidan: Elisabeth Ståhlbåge: stahlbage(Replace this parenthesis with the @ sign)usa.com

 

Vi är glada för alla tips och idéer! Maila till någon av oss!

_______________________________________________________________________________________________________