Network Menu

Palácio Marquês de Pombal – 9 oktober – Fullbokat – Väntelista

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Datum: 2019-10-09
11:00 – 14:00


Var bodde den kände Marquês de Pombal?Besök på Palacio Pombal

Mycket närmare än vi tror – nämligen i Oeiras. Hans palats finns kvar, tyvärr utan originalmöbler, men med ett vackert kapell, matsal med humoristiska kakelmålningar och en fin trädgård.

Kom med och känn på stämningen innanför den halvcirkelformade entrén. Palatset är under renovering sedan en tid tillbaka … men vi får kika in i en del av rummen ändå. Vi besöker trädgården och därefter blir det en liten avsmakning av det dessertvin som än idag produceras i Oeiras.

När vi ändå är i Oeiras:

En bit uppför backen, ca 20 minuters promenad bort, ligger ingången till vackra Parque dos Poetas. Detta är Oeiras moderna konstpark som mjukt böljande slingrar sig nedför kullarna mot havet. Fina skulpturer och informationstavlor om de olika konstnärerna och poeterna. Margareta visar oss vägen (valfritt).

Efter så mycket kultur kan det väl smaka gott med en bit mat. I Paço dos Arcos finns det gott om caféer och restauranger att välja mellan för eget arrangemang innan man tar tåget tillbaka hem.

Det går lätt att ta sig till palatset. Det ligger en kort promenad från tågstationen i Oeiras. Se Mötesplats nedan.

Plats: Palácio Marquês de Pombal, Largo Marquês Pombal 21, Oeiras

Kostnad: 2 Euro

Tid: 11:00 – 14:00 OBS! Sluttiden är endast uppskattad och beror helt på gruppens sammansättning!

Mötesplats: Oeiras tågstation

Tåg från Cais do Sodré kl: 10:00 – kl 10:24 i Oeiras

Tåg från Cascais kl 10:04 – 10:20 i Oeiras

Anmälan fullbokad:  Anmäl dig gärna till vår väntelista via e-post till Margareta. Det brukar kunna bli förändringar i sista minuten …

Margareta: ekvall.margareta@gmail.com

Välkommen på ett intressant besök!

Programgruppen genom

Margareta Ekvall (mob: +351 968 44 80 59)

______________________________________________________________________________________________________________________________