Network Menu

SWEA-kaffe 5 februari 2020

Glada fötter = glad Swea     –    Visst är det sant!SWEA-kaffe 5 februari 2020

En vacker vårdag med sol och ljumma vindar kunde inte hindra 65 glada Sweor att lyssna till Tobias Lotans föredrag om välbefinnande. Med fokus på våra kära fötter poängterade Tobias den snabba utveckling som skett de senaste 2 miljoner åren när människan lämnade ett kringflackande liv, ständigt till fots, för att bli alltmer bofast och idag mer stillasittande. Det blir många timmar om dagen som vi tillbringar i sittande ställning med fötterna instängda i skor. Tobias förordade skor med bred tå, gärna sk barfotaskor så både fot och tår får jobba med underlaget.

Men hur kan vi hjälpa våra stackars fötter att må bättre? Tobias visade oss hur man enkelt kan mjuka upp fötterna, sedan massera dem med fingrarna mellan tårna, med knogen mot undersidan av foten och genom att ställa sig upp och låta en tennisboll massera både främre och bakre delen av foten. Skorna åkte av, liksom strumporna och alla som kunde jobbade på med sina fötter. Tobias hejade på, fötterna tål mer än man tror! Roligt var det och skönt!

En varm applåd tackade Tobias och sen fanns det tid att prata med bordsgrannen och mingla runt lite innan kaffestunden var slut.

SWEA-kaffe 5 februari 2020
SWEA-kaffe 5 februari 2020

SWEA-kaffe 5 februari 2020

Här finns fler bilder!

_________________________________________________________________________________________________________________________