Network Menu

SWEA-utflykt till Tomar, 23 maj 2019

Vi upplevde en heldag med Tempelriddarna i Tomar. Vår fantastiska guide lyckades med entusiasm, kunnighet och humor levandegöra, den av påvens bannbulla upplösta (1312), Tempelherreorden.

Utflykt till Tomar 2019-05-23

 

Att utnämna Convento de Cristo och Castelo dos Templários till Världsarv (1983), måste ha varit ett enkelt val för UNESCO.Utflykt till Tomar 2019-05-23

På bussen berättade Isabel Höckert engagerat om bakgrunden till borgen och hur dess riddare påverkat Portugals historia från 1100-talet och framåt.

Guiden som visade oss Tomars huvudattraktion valde att göra en arkitektonisk vandring i tid och rum fram till 1800-talet och med början 1162. Han berättade om ordens bistra öde (1312) då påvens bannbulla bokstavligt talat utplånade dess medlemmar. Portugal, som var välvilligt inställt till den välbemedlade orden, lyckades att få överföra tillgångarna och privilegierna till en nybildad Kristusorden.

Vi fick ta del av munkarnas dagliga liv i klostret alltifrån tvätt till mat och sovceller. Guiden visade på hur varje tidsepok satt sin prägel på den kontinuerliga utbyggnaden.

Lunchen på Hotel dos Templarios var magnifik.

Isabel visade ytterligare två axplock från den mängd av sevärdheter som finns i Tomar nämligen Museu dos Fósforos och ett krukmakeri, där flera av oss utökade sitt keramikförråd.

En underbar, sagolik dag.

Klicka här för fler bilder

__________________________________________________________________________________________________________________________________________