Network Menu

SWEA-kaffe 6 november 2019

Novemberkaffe 2019SOS-barnbyar är vi nog många som känner till, men kanske inte att det finns en alldeles nära i Estoril. På kaffet fick vi en inblick i deras verksamhet, både i Portugal och i Bicesse som är den närmaste barnbyn.

Det finns många barn som är i behov av hjälp. Manuel Matias uppskattade det till ca 6000 barn i Portugal. Att få växa upp med en förälder som bryr sig, och få känna sig älskad är tyvärr ingen självklarhet.

I barnbyn får man en ny chans, med en mamma som finns där och tar hand om barnen från tidig ålder tills de är redo som vuxna. Man har också  projekt som stöttar familjer i svårigheter så barnen kan bo kvar hos sina egna föräldrar.

Det var en fin presentation av en mycket behjärtansvärd organisation och många passade på att ställa frågor. Manuel hälsade oss alla välkomna att besöka verksamheten innan han och Marta, som hjälpte till med bilderna, tackades av vår programansvariga Mia Ekström.

Novemberkaffe 2019På en litet bord längst fram stod en ros och ett tänt ljus. Där fanns också ett fint foto på Marianne Ahnfelt Rocha Martins som i förra veckan lämnade oss.

Hon var med i SWEA Lissabon redan från början, en fantastisk kvinna som startade Svenska skolan i Lissabon och under alla år även efter sin pensionering tog en aktiv del i skolan. Vi är många som minns hennes humoristiska berättelse om hur hon kom till Portugal på 1950-talet och livet här, vid ett SWEA-kaffe för 1½ år sedan.

Vi som haft förmånen att få lära känna henne minns henne med värme.

Några bilder från presentationen:

_

Novemberkaffe 2019
Novemberkaffe 2019
Novemberkaffe 2019

Avtackning och lite tid för mingel avslutade kaffet:

Novemberkaffe 2019
Novemberkaffe 2019

___________________________________________________________________________________________________________________________