Network Menu

SWEA-kaffe 4 september 2019

Dagens föreläsareAtt få höra om olika vingårdar kring Lissabon lockade över 60 Sweor till höstens första kaffe. Glada åhörareHela rummet surrade när alla tog kaffe och liten kaka eller bulle inför föredraget. Marie Ahlberg och Mia Ekström hälsade välkomna och påminde om nästa trevliga evenemang, vårt uppstartsmingel på Hotel Eurostars den 19 september. Anmälan är redan öppen!

Därefter berättade Isabel Höckert om intressanta vingårdar att besöka i närheten av Lissabon, både öster, norr och söder om staden. Vin har en lång tradition i Portugal, ända sedan romarna 218 f Kr tog hit vinstockar. Eventuellt hade redan de gamla grekerna börjat odla vin här. Det finns gott om kalkhaltig mark som lämpar sig väl. Många av de vackra gamla ”Quintorna” har en lång historia, en del ända från 1500-talet och är värda ett besök även av den anledningen.

Isabel redogjorde också lite kort om de olika druvor som används, både inhemska och importerade. En lista på gårdar med adresser och kontaktuppgifter finns här: Isabels tips på vingårdar!   Ett gott råd är att alltid kontakta gården före ett besök.

Kaffet avslutades med lite tid för mingel.

Septemberkaffet 2019
Septemberkaffe 2019
Septemberkaffe 2019

Fler bilder från kaffet finns här!

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________