Network Menu

SWEA-kaffe 3 oktober 2018

Oktoberkaffe 2018

Marie, Elin, Jennifer och B

Ett möte med Jennifer Ekström och Elin Forzelius från Handelskammaren i Lissabon lockade 34 Sweor att intresserat lyssna på presentationen och ställa frågor. Solen gassade på badande turister vid poolen på hotellet men inomhus var uppmärksamheten helt inriktad på hur Handelskammaren kan vara en förmedlande länk mellan Sverige och Portugal.

Kammaren är en icke vinstdrivande organisation med medlemmar ur allt från enmansföretag till stora internationella aktörer. Elin och Jennifer underströk att Handelskammaren vill vara en ”gateway” och nätverkshub, man vill främja och stötta ett ekonomiskt, kulturellt och socialt utbyte mellan länderna. Ett spännande och säkerligen mycket roligt och utmanande uppdrag!

Speciellt roligt var det att höra att Portugal går framåt. En indikator är att Webb-summit stannar kvar i Lissabon i minst fem år till, och att flera stora bilföretag har sina digitala hubbar här.

Handelskammaren stöttar också svensk kultur genom sina julluncher och sin serie av föreläsningar för nyanlända Discover Portugal, med inblick i politik, ekonomi och kulturhistoria. Aktuellt just nu är ett seminarium: Living and investing in Portugal. Det är alltså många  spännande saker på gång!


Oktoberkaffe 2018

Vår ordförande Marie och alla Sweor tackade Jennifer och Elin med en varm applåd.

Medlemsansvarig Kerstin presenterade den söta och förhoppningsvis fr o m nu väl använda förslags- och förbättringslådan! Har du tankar och idéer, något du gillat, något du vill föreslå eller ändra på. Skriv en lapp och lägg i lådan! Den kommer att finnas på plats vid varje SWEA-kaffe.

Dagen till ära fanns det kanelbullar till kaffet – en liten tjuvstart på kanelbullens dag!

Oktoberkaffe 2018
Oktoberkaffe 2018

_______________________________________________________________________________________