Network Menu

SWEA-kaffe 3 maj

IMG_3428 (002)Ett härligt SWEA-kaffe samlade 29 Sweor som gärna ville prata och lära känna varandra lite bättre samt få lite information om vad som är på gång i SWEA.

Vår ordförande Mita Zell inledde mötet med att slå ett slag för Sverige-middagen 16 juni i Helsingborg och VM i Perth 19-22 oktober. Hon vill gärna ha sällskap av Sweor från Portugal. Har du möjlighet att delta respektive resa till Australien så anmäl dig! Mer info om båda evenemangen finns på hemsidan.

Kerstin Amnell, ansvarig för programgruppen, informerade om vårens och höstens aktiviteter och påminde om att titta på SWEAs hemsida för att anmäla sig.

En ny intressegrupp håller på att bildas. Anna Calissendorff och Birgitta Benthede bjuder in till Konstgruppen. Tanken är att gemensamt besöka konstmuseer och konstgallerier med visningar ett par gånger per termin – lite beroende på vad som är aktuellt på ”konstscenen”. Först ut är en utställning den 26 maj på Gulbenkian med verk av José de Almada Negreiros, med guidning på engelska. Mer info under Kommande aktiviteter och via inbjudan som gått ut via e-post.

Kjell Lönnå och Sundsvalls Kammarkör kommer till Lissabon 21 maj och Cascais 23 maj. Alla har fått utskick om detta.

Portugals skatter är en resa med två övernattningar mellan 13 – 15 november till bl a Coimbra och Aveiro. Isabel Höckert är vår reseledare. Inbjudan med mer information skickas ut 19 maj. OBS! Begränsat antal platser!

Britta Ternheim ledde en mycket uppskattad lära känna-övning. Hon inledde med Clarence Crafoords ord att Varje Människa är en unik berättelse. Tänk vilken gåva det är att träffa nya människor och ta del av deras unika berättelse. För det krävs ömsesidighet och nyfikenhet ..

Alla blev uppmanade att byta plats och söka upp ett bord där man inte pratat med en eller två Sweor. Fokus på samtalet var: Vem är du?

Många intressanta samtal, ny information om varandra och annat spännande hördes från borden. Vi avslutade med att lyfta något från varje grupp för att knyta ihop det hela. Tänk så många fantastiska och unika berättelser det finns!

Fler bilder från kaffet finns här!