Network Menu

Vår donation 2016

SWEA Lissabons donation år 2016

IMG_20170216_184058

 

 

 

 

 

Maj-Lis Insamlingsstiftelse

 

 

 

2016 års donation på 500€ gick till inköp av barnböcker författade av Maj-Lis Johansson och översatta till portugisiska av Inga Gullander. Barnböckerna skänks till de sommarläger som anordnas av Maj-Lis Insamlingsstiftelse för behövande barn. Där får barnen lära sig glädjen med läsning, att sova i rena lakan, simma och leka i trygghet.

Maj-Lis Johansson är en fantastisk kvinna som har vigt sitt liv åt att hjälpa fattiga i Lissabon. På 70-talet var nöden stor i slumområdena runt Lissabon. Maj-Lis ordnade soppkök i sin trädgård och började samla in kläder för att ge till dem som behövde.

Maj-Lis hämtar styrka ur sin egen tro men tvingar den aldrig på någon annan så den som inte delar samma tro behöver aldrig ta illa upp.

Idag har Maj-Lis Insamlingsstiftelse ett 90-konto som står under svenska myndigheters översyn. De kliar sig i huvudet över att så ovanligt stor andel av insamlade medel går ut till hjälp. Andra hjälporganisationer brukar ha stora övriga avbränningar, men inte Maj-Lis.

SWEA Lissabon brukar anordna samåkning och besök på insamlingsstiftelsen i Carcavelos någon gång per termin. Till dess, samla ihop kläder, skor, möbler, mattor, handdukar, ja allt som du själv inte behöver. Tänk dock på att visa respekten att det du ger ska vara rent och helt.

Skänk också gärna en regelbunden slant. Allt kommer till stor glädje och användning. Läs mer här på hemsidan: http://www.maj-lis.org/sv/node/26

Önskas stiftelsens Nyhetsbrev, som utkommer kvartalsvis, skriv till: styrelsen(Replace this parenthesis with the @ sign)maj-lis.org

Vid pennan: Mita