Network Menu

Program RM 6 – 9 okt 2016 utan bild

Välkommen till SWEA VEMA RM i Lissabon
6-9 oktober 

med efterresa till Alentejo, 9-11 oktober

 

VÄLKOMMEN TILL LISSABON

Vår svindlande vackra huvudstad vid floden Tejos mynning ut mot de stora världshaven där dåtid och nutid möts i symbios med varandra. Portugals storslagna historia känns, var du än befinner dig. Härifrån utgick en gång de portugisiska sjöfararna för att rita om världskartan, erövra världens rikedomar och skapa ett världsherravälde.
Lissabon är idag en av världens mest besökta huvudstäder som med bevarande av sin vackra genuina stadsbild, sina storslagna palats och monument över en svunnen storhetstid blandas med en levande autentisk miljö i gamla stans vindlande gränder och kullar.
Kom med oss och upplev under några dagar denna vackra och lätt bedagade skönhet som vi Lissabon-Sweor mer än gärna vill visa er.

Extra erbjudande

SWEA Livgarde dvs våra partners, ordnar ett trevligt program för medföljande barn, vänner eller makar. Programet ligger helt utanför SWEA.

Skicka intresseanmälan senast 2016-05-01 till per.malmros.malmo(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com så får du all information.

PROGRAMMET i KORTHET

TORSDAG den 6 oktober
Ankomst och incheckning på Hotel SANA Lisboa
Välkomstmiddag på hotellet

FREDAG den 7 oktober
Förmöte, endast för VEMAs styrelse
Utflykt heldag till Lissabons vinregion och byn Óbidos inkl vinprovning och lunch.
Middag: Restaurang Kais i Lissabon.

LÖRDAG den 8 oktober
Alternativ 1: Sightseeing halvdag och lunch Lissabon.
Eftermiddag fri för egna aktiviteter eller VEMAs årsmöte SANA Rex.
Alternativ 2: Sightseeing heldag inkl lunch. Sintra, Cabo da Roca och Cascais
VEMA mötesdag Årsmöte kl 15 – 17, åhörare är välkomna
Festmiddag Cidadela Pousada de Cascais.

SÖNDAG den 9 oktober
Sightseeing halvdag Lissabon.

EFTERRESA TILL ALENTEJO, 9-11 oktober

SÖNDAG den 9 oktober
Busstur till Évora via matt-tillverkning i Arraiolos
Sightseeing med guide i Évora inklusive lunch.
Middag: Convento do Espinheiro
Hotel: Ecorkhotel

MÅNDAG den 10 oktober
Keramik-byn São Pedro da Corval
Vin- och olivoljeprovning på Herdade do Esporão
Utflykt till Monsaraz
Middag: Ecorkhotel

TISDAG den 11 oktober
Besök på korkfabrik Azaruja inklusive lunch

ÅTERKOMST till Lissabon cirka kl 16

DETALJERAD AGENDA

TORSDAG den 6 oktober

Alla detaljer med information om transfer till hotellet, klimat och sedvänjor kommer att skickas i god tid till alla deltagare.

Lissabon-Sweor möter upp på flygplatsen och på hotellet för att hälsa dig välkommen.
Efter 20 min transfer från flygplatsen till centrala Lissabon checkar du in på Hotel SANA Lisboa. Hotellet är stort och modernt och ligger centralt beläget. Självklart utrustat med gratis wifi, tv, kassaskåp och hårtork. Det finns gym och jacuzzi och en stor park ligger mittemot hotellet om du vill promenera i det gröna.

Hotel Sana Lisboa, Av.Fontes Pereira de Melo, 8, PT-1069-310 Lisboa
http://www.lisboa.sanahotels.com/en/

Det är gångavstånd till de flesta shoppingdistrikten och de äldre delarna av Lissabon. Restauranger och caféer finns runt hörnet. Taxi är ett billigt alternativt och tunnelbanan ligger mycket nära hotellet.

Enkelrum inkl frukost per rum och natt:    155 €
Dubbelrum inkl frukost per rum och natt:  165 €

Du är välkommen att boka rum till detta pris 6 – 9 oktober och 11-13 oktober. Om du vill komma någon dag tidigare eller stanna lite längre skriver du det som önskemål till hotellet. Skriv ut bokningsblanketten som ska fyllas i och skickas till hotellet per post, fax, eller skannas och skickas med email.
Om du vill bo ihop med en viss person så ska bara en av er göra hotellreservation. Hotellet drar en natt från kreditkortet en vecka före ankomst. Resten betalas vid utcheckning från hotellet.

Klicka för länk till hotellbokningsblankett

Kl 19.30 Välkomstmiddag äter vi på hotellet.                                          50€

FREDAG den 7 oktober

Kl 09.00 – 17.00 Förmöte för AO på Hotel SANA Rex                         50 €
Kl 09.00 – 17.00
Heldagsutflykt till Óbidos och Quinta do Sanguinhal vingård           75 €

Efter frukost åker vi norrut norrut i ca 1 timme genom ett böljande landskap. Vi stannar till i medeltidsbyn Óbidos, känd för sin ringmur och sina vackra vitkalkade hus med blå eller gula knutar.

I närheten av Óbidos finner vi Quinta do Sanguinhal som är en familjeägd vingård med en romantisk 1800-talsträdgård. Guiden Ana, dotter i huset, bjuder på en intressant tur genom museum, trädgård och vinkällare. Vi bjuds på en vinprovning och en härlig portugisisk lunch i adegan. Det finns möjlighet att köpa med sig vin och det går bra att betala med kort.

På hemvägen passerar vi byn Foz do Arelho som ligger där sjö och hav möts.

Kl 18:30 samlas vi i hotellets lobby för gemensam drink och dragning i VEMAs lotteri innan bussen tar oss till middagen på en av Lissabons mest spektakulära och populära restauranger, KAIS – belägen vid floden Tejo och inrymd i en gammal magasinsbyggnad.        80 €

Här äter vi middagen och umgås innantar bussen oss hem till hotellet. Den som vill ha mer nattliv kan stanna och digga till levande musik eller besöka en närliggande nattklubb.

LÖRDAG den 8 oktober

Kl 09.00 – 15.00 VEMAs styrelse mötesdag på Hotel SANA Rex. Åhörare är välkomna 50 €                                        
Kl 15.00 – 17.00 VEMAs Årsmöte inkl kaffe. Åhörare är välkomna       10 €

Du som vill ha möjlighet att delta i VEMAs årsmöte kan med fördel välja en halvdags sightseeingtur med eller utan lunch i centrala Lissabon. Du som inte deltar i möten kan välja mellan två utflykter. Se nedan.

Heldagsutflykten går till Lissabons vackra närområde i Sintra, Cabo da Roca och Cascais. Lunch med vin, vatten, kaffe och busstransport ingår

.

Alt. 1. Kl 09.30 – 14.30

Sightseeing halvdag i Lissabon.                                                          35 €
Lunch inkl dryck                                                                                   25 €

Vi bekantar oss med vår vackra stad vid floden Tejos mynning. Vår guide berättar och visar både de nya och gamla delarna av staden, till fots och med buss.Tips! Stilettklackarna sparar vi till kvällsaktiviteterna. Lissabons vackra trottoarer bör nyttjas med bekväma och funktionella skor.

Efter att vi hängivit oss åt Lissabons kultur och historia är det dags för en god lunch på Botequim do Rei för dem som vill. Här ges ett ypperligt tillfälle att vara med på VEMAs Årsmötesom äger rum på närbelägna SANA Rex. Eftermiddagen spenderar du annars efter egna önskemål och med tips från oss.

Alt. 2. Kl 09.00 – 17.00
Heldagsutflykt till Sintra, Cabo da Roca och Cascais.                          65 €

Vi beger oss till palatsens och sagoslottens stad där de portugisiska kungarna hade sina sommarresidens. Sintra, som idag är uppfört på UNESCOS lista över världsarv, lockar med sin hänförande utsikt, trädbevuxna raviner, smala små gränder och fantastiska byggnader.

Efter lunch fortsätter vi till Europas fastlands västligaste punkt, Cabo da Roca och njuter av den enastående utsikten. Sedan tar vi oss via Sintrabergen ner till Cascais och Estoril, två av de mest bekanta semesterorterna i Portugal, kända för sina vackra stränder, golfbanor och casino. De är också ett av de mest omtyckta bostadsområdena för svenskar i Lissabonområdet..

Vi kommer hem till hotellet i tid för att vila och göra oss fina till kvällens festmiddag.

Festmiddag!

Kl 19.00
Festmiddag på Cidadela Pousada de Cascais                                     100 €

Ikväll vill vi fira att du är här tillsammans med oss. I år fyller SWEA Lissabon dessutom 25 år vilket gör det extra festligt. Vi välkomnar dig till en festmiddag i valven på vackra Cidadela Pousada de Cascais, en ombyggd medeltida befästning. Idag ett 5-stjärnigt hotell beläget i Cascais Historic & Art District ovanför hamnen i Cascais. Förutom en läcker måltid kommer du att få lyssna på  Fado, den portugisiska folkmusiken, och kanske någon överraskning.

Vår ambassadör i Portugal, Caroline Fleetwood, hedrar oss med sin närvaro.

SÖNDAG den 9 oktober

Kl 09.30 – 14.30
Sightseeing halvdag i Lissabon.                                                            35 €

Du som stannar i Lissabon och inte följer med på efterresan, men missade lördagens sightseeing får här en ny chans. Vår guide berättar och visar både de nya och gamla delarna av staden, till fots och med buss.

OBS! Minimiantal 15 personer för att utflykten kan genomföras.

EFTERRESA TILL ALENTEJO

Söndag 9 oktober kl 09.30 – tisdag 11 oktober kl 16.00                         435 € p/p
I enkelrum                                                                                            550 € p/p

Följ med på en resa till Alentejo, en av Portugals allra vackraste regioner. Från fantastiska stränder i väster till mjuka bergskullar som gränsar till Spanien. Mitt emellan det myllrande Lissabon i norr och turisternas Algarve i söder – här finner du det vackra och bördiga Alentejo. Solrosfält och vingårdar blandat med kultur, olivlundar och korkekar – hit går vår resa söndag till tisdag.

OBS! Begränsat antal deltagare 45 personer. Först till kvarn gäller.

SÖNDAG den 9 oktober

Vi åker med buss och tar en kaffepaus i den lilla byn Arraiolos som är känd för sina vackra handvävda yllemattor. Därefter anländer vi till Alentejos hjärta, staden Évora, även den ett UNESCO-världsarv, bakom sin ringmur. Vi får en guidning till fots genom stadens historiska delar, romerska tempel, moriska murar, kyrkor och kloster. Vi besöker även det märkliga kapellet, Capela dos Ossos (översätts benkapellet) där väggarna pryds med hundratals skelett och dödskallar!

Efter  lunch checkar vi in på det unika hotellet Ecorkhotel www.ecorkhotel.com/en/eco-hotel-evora som är vår bas under besöket i Alentejo. Ett hotell i tiden, hela komplexet är en 100% portugisisk naturlig produkt med huvudmaterialet som namnet antyder, kork. (visste du förresten att Portugal är världens största exportör av kork?)

Middag: På kvällen äter vi middag I det vackra gamla klostret, Convento do Espinheiro, beläget lite utanför Evora och numera ett 5-stjärnigt hotell.

MÅNDAG den 10 oktober

Efter frukost tar vi en tur genom det vackra landskapet och gör först ett stopp i den lilla byn São Pedro do Corval som med sina 30-talet verkstäder är iberiska halvöns största keramikcentrum.

Vår nästa anhalt är vingården Herdade do Esporão med anor från 1200-talet.
Vi får en vin- och olivoljeprovning och bjuds på en härlig lunch med närproducerad ekologisk mat med modern touch.

Efter lunchen avreser vi mot den vackert belägna medeltida byn Monsaraz som balanserar högst upp på toppen av ett berg, skyddad av en ringmur och med bedårande utsikt över vingårdar, olivlundar och Europas största damm Alqueva, uppdämd av tidigare gränsfloden mot Spanien, Guadiana. Staden från 800-talet, som erövrades 1167 från morerna, är ett älskat utflyktsmål för portugiserna.

Vi får en guidad tur där vi utforskar den lilla pittoreska byns småaffärer och trånga gränder lagda med snedställd skiffersten. Ta på bekväma skor! Som en bonus får vi hälsa på i ett traditionellt alentejanskt hus hos en Lissabon-Swea och f d internationell ordförande.

Middagen intages på vårt hotell, Ecorkhotel.

TISDAG den 11 oktober

Vi börjar dagen med att besöka den lilla korkfabriken i Azaruja där vi får en presentation av hur korken skördas och bereds. Här tillverkas bland mycket annat skor, smycken, väskor, hantverk och paraplyer i kork! Självklart får vi också en chans att handla i fabrikens butik till bra priser.

På vägen tillbaka till Lissabon stannar vi för en trevlig lunch i vackra omgivningar.
På eftermiddagen är vi tillbaka i Lissabon och det är dags att ta farväl av varandra.

Varmt välkommen kära Swea

Bem-vinda!